Vyberte si
parametry receptu

Ančovičky ve vinném octě/Boquerones en vinagre/

Madrid | Tapasy

Ančovičkám odřízneme hlavičku, dáme pryč páteř a dobře umyjeme. Sůl rozpustíme v ½ L vody. Ančovičky naporcujeme na filetky. Dáme do mísy a zalijeme osolenou vodou. Takto je necháme odležet několik hodin a poté je umyjeme pod vodou. Naskládáme je na podélnou mísu, zalijeme vinným octem a necháme macerovat 4 hodiny. Poté ocet scedíme. Rybičky naskládáme na podélnou mísu kůží dolů, zalijeme je extra panenským olivovým olejem, nakrájíme nadrobno oloupaný česnek a petržel a ančovičky jimi ozdobíme. A podáváme.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 480 minut
  • Energie: 1 049 kcal. / 4 389 kJ
  • Bílkoviny: 36,13 g
  • Sacharidy: 8,72 g
  • Tuky: 95,01 g
  • Cholesterol: 0 mg
  • Druh tapasu: studené
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Ančovičky ve vinném octě / Boquerones en vinagre

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 2 dl Extra panenský olivový olej 1L, PET Detail
  • 300 g čerstvých ančoviček
  • 1 velká lžíce hrubé mořské soli
  • 2 stroužky česneku
  • 0.25 l bílého vinného octa
  • Petžel

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.