Vyberte si
parametry receptu

Baskický dort/Pastel vasco/

País Vasco (Baskicko) | Dezerty

Vytvoříme si těsto z uvedených ingrediencí a necháme ho 30 minut odpočinout. Těsto rozprostřeme do kulaté, dortové formy (i po bocích) a necháme si trochu těsta bokem na zakrytí.
Krém – smícháme mouku, žloutky a cukr a dáme na plamen. Přidáme mléko a trochu rumu. Za stálého míchání uvedeme do varu, a jakmile vše začne vařit, dáme pryč z plamene a necháme vychladnout. Krémem potřeme těsto ve formě a druhou půlkou těsta krém překryjeme. Dáme péct do trouby a při střední teplotě pečeme 30 - 40 minut.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 60 minut
  • Energie: 1 742 kcal. / 7 290 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, mléko
  • Bílkoviny: 26,43 g
  • Sacharidy: 223,26 g
  • Tuky: 79,51 g
  • Cholesterol: 882,50 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Baskický dort / Pastel vasco

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 dl Rum Barquero tmavý 37,5%, 1L Detail
  • 150 g másla
  • 300 g hrubé mouky
  • 175 g cukru
  • 2 žloutky
  • Špetka soli
  • Kůra z 1 citrónu
  • Krém:
  • 350 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 50 g cukru
  • 50 g polohrubé mouky
  • Trochu rumu

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.