Vyberte si
parametry receptu

Brambory na česneku/Patatas en ajopollo/

Andalucía | Bezmasé

Brambory oloupeme a nakrájíme na pravidelné kousky. Vložíme do hrnce se studenou vodou.
Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme krajíc chleba nakrájený na kostky, mandle, stroužky česneku a petrželovou nať nasekanou na drobno. Jakmile je dobře osmaženo, rozmačkáme společně s pepřem a šafránem v hmoždíři, přidáme trochu vody, dokud se nevytvoří kompaktní pasta. Poté vše přelijeme do hrnce s bramborami, přidáme i olej z pánve, osolíme, přivedeme k varu a dále vaříme na mírném ohni, dokud brambory nezměknou.

  • Žánr: Posilující
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 939 kcal. / 3 930 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, oříšky
  • Bílkoviny: 14,77 g
  • Sacharidy: 116,79 g
  • Tuky: 47,26 g
  • Cholesterol: 0 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Brambory na česneku / Patatas en ajopollo

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 12 ks Mandle loupané, pražené, solené, 5 kg Detail
  • 0.25 g Pravý šafrán - blistr Detail
  • 1 kg brambor
  • 1 svazek petrželové natě
  • 6 stroužků česneku
  • 1 krajíc chleba
  • Pepř bílý mletý
  • Sůl

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.