Vyberte si
parametry receptu

Horký nugát/Turrón quemado/

Islas Baleares | Dezerty

Opečeme pražené mandle, zbavíme slupky a nasekáme je na kousky.
Do smaltovaného hrnce dáme cukr, máslo, vodu a mandle. Dáme na plamen a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat.
Vzniklou hmotu nalijeme na rozpálenou kameninovou desku desku, kterou jsme pokapali mandlovým olejem a shora zalijeme citrónovou šťávou, tak aby vrstva vytvořila ½ cm film. Podáváme horký ihned, krájíme na proužky a potom na kostičky.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Energie: 2 188 kcal. / 9 157 kJ
  • Pozor obsahuje: mléko, oříšky
  • Bílkoviny: 35,13 g
  • Sacharidy: 237,34 g
  • Tuky: 126,25 g
  • Cholesterol: 16,80 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Horký nugát / Turrón quemado

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 dl Přírodní citronová šťáva 0,5L Detail
  • 400 g pražených mandlí
  • 400 g cukru
  • 2 velké lžíce vody
  • 1 velká lžíce másla
  • 2 velké lžíce sladkého, mandlového oleje

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.