Vyberte si
parametry receptu

Karbanátky v andaluském stylu/Albóndigas al estilo andaluz/

Andalucía | Masité (drůbeží)

Kuřecí maso pomeleme spolu s polovinou šunky serrano (libovější část) a smícháme s hovězím masem.
Postupně přidáváme část strouhanky, nasekanou petrželovou nať a česnek utřený se solí, černým pepřem a špetkou šafránu. Promícháme a přilijeme citronovou šťávu a mírně našlehaná vejce.
Jakmile získáme kompaktní hmotu, začneme ručně vytvářet karbanátky, dle potřeby zahustíme zbytkem strouhanky. Na pánvi rozehřejeme olej, smažíme do zlatova a odkládáme na talíř.
Do hrnce s přibližně 1,5 litrem vody vložíme kosti z kuřecích prsou, zbytek šunky serrano (prorostlejší část), 3 lžíce oleje, který zbyl po smažení karbanátků, vaříme na mírném ohni asi 30 minut, poté přidáme karbanátky a vaříme, dokud karbanátky nejsou hotové.
Našleháme žloutek a postupně vmícháváme do vývaru s karbanátky, vyjmeme kosti a nakrájíme šunku serrano na kousky. Podáváme teplé.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 1 997 kcal. / 8 357 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 89,00 g
  • Sacharidy: 96,65 g
  • Tuky: 137,63 g
  • Cholesterol: 806,75 mg
  • Druh masa: drůbeží, hovězí
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Karbanátky v andaluském stylu / Albóndigas al estilo andaluz

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 dl Přírodní citronová šťáva 0,5L Detail
  • 0.25 g Pravý šafrán - blistr Detail
  • 150 g mletého hovězího masa
  • 150 g kuřecích prsou s kostmi
  • 4 vejce
  • Čerstvá petrželová nať
  • 200 g strouhanky
  • 6 kusů celého černého pepře
  • 1 stroužek česneku
  • 1 žloutek
  • Sůl
  • Voda

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.