Vyberte si
parametry receptu

Koblihy svatých/Rosquillas de san isidro/

Madrid | Dezerty

Vejce smícháme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s kvasnicemi a zbytkem přísad. Těsto dobře propracujeme, zabalíme do vlhké utěrky a necháme hodinu odpočinout. Po hodině vytváříme malé koblihy, do kterých uděláme shora otvor. Dáme na vymazaný plech do předem vyhřáté trouby a pečeme 10-12 minut. Lázeň, ve které koblihy obalíme, si vytvoříme z  bílků sníh s cukrem, trochou vody a šťávou z citrónu. Dobře promícháme, a jakmile koblihy vychladnout obalíme je v této polevě a dáme na chvíli do vypnuté trouby, aby poleva zaschla.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 1 236 kcal. / 5 173 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 30,30 g
  • Sacharidy: 170,66 g
  • Tuky: 46,65 g
  • Cholesterol: 290,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Koblihy svatých / Rosquillas de san isidro

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 25 ml Brandy Brigadier 1L, 36% alc. Detail
  • 300 g hladké mouky
  • 0.5 malé lžičky práškových kvasnic
  • 87.5 g cukru
  • 2 vejce
  • 0.5 malé lžičky anýzového likéru
  • Špetka skořice
  • Na polevu:
  • 2 bílky
  • 1 čj. vody
  • 30 g cukru
  • 10 kapek citrónové šťávy

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.