Vyberte si
parametry receptu

Ořechový dort s medem/Tarta montaňesa de nueces, miel y yogur/

Cantabria | Dezerty

Vlašské ořechy pomeleme na hrubo. Do mísi dáme rozmíchaná vejce, cukr, jogurt, citrónovou kůru a část vlašských ořechů. Zamícháme a přidáme rozpuštěný tuk, po troškách mouku a kvasnice. Znovu dobře promícháme. Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, nalijeme připravené těsto a zbytekem ořechů těsto posypeme. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě. Po upečení necháme chvíli vychladnout. Teplý dort zakapeme likérem Cointreau a dáme do lednice vychladnout. Mezitím si rozpustíme med a dáme stranou. Těsně před podáváním dort pomažeme druhým jogurtem a pokapeme medem.

  • Žánr: Afrodiziakální
  • Doba přípravy: 120 minut
  • Pozor obsahuje: lepek, mléko, oříšky
Hodnocení receptu
Ořechový dort s medem / Tarta montaňesa de nueces, miel y yogur

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 250 g vlašských ořechů
  • 3 vejce
  • 2 bílé jogurty
  • 150 g polohrubé mouky
  • 175 g cukru
  • 75 g margarínu
  • 6 velkých lžic medu
  • 1 sáček přáškových kvasnic
  • 1 dcl likéru Cointreau
  • 1 citrónová kůra z jednoho citrónu

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.