Vyberte si
parametry receptu

Pečená pražma/Besugo al horno/

Madrid | Rybí

Rybu omyjeme a osušíme, nasolíme zvenku i zevnitř. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmahneme je dorůžova na oleji. Na plech dáme opečené brambory s cibulí, osolíme a opepříme a pokapeme olejem z pánve. Strouhanku smícháme s nakrájenou petrželí a česnekem a dáme si ji stranou. Z citrónu si ukrojíme 2 kolečka, která vložíme do hlavy a do hřbetu ryby , který nakrojíme.
Rybu dáme na plech na brambory, zalijeme vínem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Občas podléváme. Takto pečeme 20 minut. Po této době rybu posypeme strouhankou smíchanou s česnekem a petrželí a necháme ještě zapéct dalších 5 minut. A servírujeme.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 50 minut
  • Energie: 468 kcal. / 1 958 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 31,91 g
  • Sacharidy: 39,46 g
  • Tuky: 21,06 g
  • Cholesterol: 0 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Pečená pražma / Besugo al horno

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 dl Vega Libre Blanco 2014 Detail
  • 0.5 dl Extra panenský olivový olej 1L, PET Detail
  • 2 menší pražmy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2 velké lžíce strouhanky
  • 1 citrón
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.