Vyberte si
parametry receptu

Pečené papriky s ančovičkou/Pimientos asados con anchoas/

Galicia | Tapasy

Na  ubrosek nalijeme trošku oleje a pak jím potřeme papriky, které jsme si předem rozřízli na půl a a zbavili jadřince. Poté dáme péct do předem vyhřáté trouby na 210°C a pečeme, dokud se na paprice nezačnou vytvářet černé puchýře nebo dokud nejsou papriky vráščité. Upečené papriky dáme na nový plech a zakryjeme fólií, papriky se tak zapaří a půjdou  lépe sloupnout. Oloupané papriky nakrájíme na nudličky a dáme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku, nasekanou petrželku, bobkový list, mletou papriku, sůl, mletý pepř. Hotové papriky dáme marinovat na čtyři hodiny do lednice. Mezitím si nakrájíme bagetu na silnější kolečka, opečeme z jedné strany a zakapeme olivovým olejem. Na opečenou bagetu pak dáme marinované papriky, nakonec nahoru poklademe ančovičky.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 270 minut
  • Energie: 307 kcal. / 1 285 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 6,98 g
  • Sacharidy: 44,96 g
  • Tuky: 10,84 g
  • Cholesterol: 0 mg
  • Druh tapasu: studené
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Pečené papriky s ančovičkou / Pimientos asados con anchoas

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 5 cl Extra panenský olivový olej 1L, PET Detail
  • 1 ks Ančovičky filety v olivovém oleji, 45g Detail
  • 4 g Sladká uzená paprika 125g Detail
  • sůl
  • 2 červené papriky
  • 1 jarní cibulka
  • 1 bobkový list
  • 10 g petrželové nati
  • pár koleček světlé bagety
  • sůl
  • mletý pepř

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.