Vyberte si
parametry receptu

Plněné hrušky/Peras rellenas a la empordanesa/

Cataluña | Ovocné

Hrušky neloupeme, zespodu uděláme otvor a zbavíme semínek.
Do nakrájeného masa přidáme rozmíchané vejce, sušenky, strouhané mandle, 20 g cukru a mletou skořici. Utvoříme jemnou pastu, kterou naplníme hrušky. Dáme do hrnce, přidáme zbylý cukr, víno, citronovou kůru a celou skořici. Dusíme pod pokličkou cca 3 hod, dokud se nevytvoří omáčka podobná sirupu.
Hrušky přelijeme sirupem a podáváme chlazené.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 180 minut
  • Energie: 1 394 kcal. / 5 834 kJ
  • Pozor obsahuje: mléko, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 11,91 g
  • Sacharidy: 88,82 g
  • Tuky: 18,34 g
  • Cholesterol: 164,50 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Plněné hrušky / Peras rellenas a la empordanesa

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 2 dl Estrella 10 Detail
  • 250 g hrušek
  • 60 g libového, vepřového masa
  • 30 g pražených, nesolených mandlí
  • 1 vejce
  • 100 g cukru
  • 0.5 kůry z citrónu
  • 1 kousek celé skořice
  • Špetka mleté skořice

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.