Vyberte si
parametry receptu

Puding z mléka a rýže/Flan de arroz y leche/

Andalucía | Dezerty

Do menšího hrnce dáme vařit rýži s mlékem a vodou, přidáme trochu nastrouhané citronové kůry a 150 gr. cukru.
Jakmile je rýže uvařená, odstavíme z plotny, necháme vychladnout a přidáme vejce a zbytek cukru. Vše dobře promícháme a nalijeme do formy na puding (můžeme použít formu na bábovku), do které jsme předtím nalili trochu karamelu.
Formy na puding vložíme do hrnce s vřelou vodou a povaříme, dokud puding neztuhne. Necháme vychladnout, opatrně vyklopíme a ozdobíme našlehanými bílky, skořicí a cukrem.

  • Žánr: Afrodiziakální
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 967 kcal. / 4 047 kJ
  • Pozor obsahuje: mléko, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 27,30 g
  • Sacharidy: 215,04 g
  • Tuky: 14,90 g
  • Cholesterol: 290,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Puding z mléka a rýže / Flan de arroz y leche

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 sklenice rýže
  • 2 sklenice mléka
  • 1 malá lžíce skořice
  • 150 g cukru
  • 1 citrón
  • 2 velké lžíce cukru
  • 2 vejce
  • 0.5 sklenice vody
  • 2 bílky
  • 4 velké lžíce tekutého karamelu

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.