Vyberte si
parametry receptu

Rybí polévka/Sopa de pescado/

País Vasco (Baskicko) | Polévky

Do hrnce s vodou, solí, půlkou cibule a pórkem dáme vařit naporcované ryby (treska, ďas, štikozubec). Vaříme 15 minut. Po uvaření propasírujeme vývar přes síto a dáme do druhého hrnce. Uvařené maso z ryb si dáme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej, do kterého dáme nakrájenou druhou půlku cibule, nakrájenou mrkev, oloupaná a nakrájená rajčata. Jakmile je zelenina měkká, rozmixujeme ji v mixéru a vrátíme na pánev, kde dusíme dalších 15 minut. Poté přidáme slávky, a jakmile se začnou otvírat, přidáme brandy a flambujeme. Vše nakonec dáme do hrnce, kde jsme si odložili vývar z ryb, přidáme bagetu nakrájenou na menší kusy a kousky ryb zbavené kostí. A servírujeme.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 85 minut
  • Energie: 1 141 kcal. / 4 776 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, mořské plody
  • Bílkoviny: 38,55 g
  • Sacharidy: 66,80 g
  • Tuky: 18,99 g
  • Cholesterol: 101,50 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Rybí polévka / Sopa de pescado

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 dl Brandy Brigadier 1L, 36% alc. Detail
  • 100 g ryb (treska)
  • 100 g mořského ďase
  • 100 g krk štikozubce
  • 6 slávek
  • 1 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 rajčata
  • 1 pórek
  • 100 g chlebové bagety
  • Sůl

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.