Vyberte si
parametry receptu

Slávky po námořnicku/Almejas a la marinera/

Asturias | Tapasy

Slávky dobře omyjeme, vložíme do vyšší pánve, zalijeme ½ sklenicí vody a vaříme dokud se neotevřou. Vodu z vaření slijeme přes jemné plátýnko a dáme stranou.

Na pánvi si dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme strouhanku a necháme vařit. Přilijeme vodu z vaření slávek, bílé víno, bobkový list a citrón. Takto vzniklou směsí přelijeme slávky a vše necháme ještě 10 minut povařit. Dochutíme solí a nakrájenou petrželkou.

  • Žánr: Fitness
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 693 kcal. / 2 899 kJ
  • Pozor obsahuje: mořské plody, lepek
  • Bílkoviny: 50,66 g
  • Sacharidy: 12,46 g
  • Tuky: 46,76 g
  • Cholesterol: 0 mg
  • Druh tapasu: teplé
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Slávky po námořnicku / Almejas a la marinera

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 kg slávek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kávová lžička strouhanky
  • 0.5 citrónu
  • Hrstka petržele
  • 1 bobkový list
  • Sůl

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.