Vyberte si
parametry receptu

Španělská omáčka/Salsa espaňola/

Cantabria | Omáčky

Do hrnce dáme máslo, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a jakmile zesklovatí, přidáme vepřové nožičky rozporcované na menší kousky, osmahneme a přilijeme vodu. Necháme aby nám vývar lehce ztmavl a přidáme další dvě sklenice vody. Pomalu vaříme, aby vývar dostal barvu a lehce zrosolovatěl, přidáme mrkev, hřebíček, bobkový list a celý pepř. Zamícháme a vaříme, dokud maso nezměkne. Osolíme a vývar přepasírujeme přes síto.  Uděláme jíšku z másla a mouky a přilijeme do přepasírovaného vývaru. Necháme chvíli povařit, aby se nám omáčka spojila. Omáčka je vhodná na maso.

  • Žánr: Afrodiziakální
  • Doba přípravy: 70 minut
  • Energie: 938 kcal. / 3 927 kJ
  • Bílkoviny: 53,25 g
  • Sacharidy: 23,37 g
  • Tuky: 68,87 g
  • Cholesterol: 32,75 mg
Hodnocení receptu
Španělská omáčka / Salsa espaňola

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 kg vepřových nožiček
  • 50 g vepřového sádla
  • 40 g mouky
  • 0.5 cibule
  • 1 mrkev
  • Bobkový list
  • Hřebíček
  • Celý pepř
  • Sůl
  • Voda

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.