Vyberte si
parametry receptu

Špikovaný tuňák/Atún mechado/

Andalucía | Rybí

Každou podkovu z tuňáka nařízneme a vložíme kousek slaniny, celý pepř a kousek česneku. Poté obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a podkovy osmažíme. Odložíme do hrnce.
Na stejné pánvi osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a na kostičky nakrájenou mrkev, společně se zbytkem česneku. Poté přidáme do hrnce k tuňákovi společně s celým pepřem, hřebíčkem a bobkovým listem, bílým vínem a sklenicí vody. Doplníme nasekanou petrželovou nati. V zakrytém hrnci vaříme na mírném ohni nejméně 1 hodinu.
Podáváme se scezenou omáčkou, ve které jsme tuňáka vařili, a s bramborami připravenými na páře.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 1 004 kcal. / 4 202 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 59,40 g
  • Sacharidy: 44,37 g
  • Tuky: 60,35 g
  • Cholesterol: 137,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Špikovaný tuňák / Atún mechado

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 kg tuňáka s kostí - podkovy
  • 30 g vepřového sádla
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvá petrželová nať
  • 1 hřebíček
  • 1 bobkový list
  • 2 velké lžíce mouky
  • 30 g čerstvé slaniny
  • Pepř celý
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • Voda
  • 2 brambory vařené na páře

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.