Vyberte si
parametry receptu

Zapečené slávky/Mejillones al horno/

Islas Baleares | Tapasy

Slávky dobře omyjeme a dáme vařit, dokud se nezačnou otvírat. Po uvaření scedíme a naskládáme do zapékací misky nejužší částí ulity k sobě a podlijeme vývarem ze slávek.
Oloupeme si cibuli, česnek a rajče a nakrájíme nadrobno. Takto vzniklou směs rozprostřeme na každou slávku. Okořeníme rozdrceným muškátovým oříškem, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec zakryjeme nakrájenou sušenkou. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut. Ihned podáváme.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 20 minut
  • Energie: 2 430 kcal. / 10 170 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, mořské plody
  • Bílkoviny: 59,18 g
  • Sacharidy: 64,30 g
  • Tuky: 212,99 g
  • Cholesterol: 750,00 mg
  • Druh tapasu: teplé
Hodnocení receptu
Zapečené slávky / Mejillones al horno

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 dl Přírodní citronová šťáva 0,5L Detail
  • 0.5 kg slávek nebo mušlí
  • 100 sušenek
  • 4 cibule
  • 1 velké rajče
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • Voda

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.