Vyberte si
parametry receptu

Plněné lilky/Berenjenas rellenas/

Islas Baleares | Zeleninové

Lilky si podélně rozkrojíme, dužinu nakrojíme příčně, zasypeme solí a necháme 30 minut vypotit.
Oloupeme si cibuli, rajčata a česnek a odděleně nakrájíme na drobno. Jamón také nakrájíme na drobno.
Rozpálíme si na pánvi polovinu množství oleje, přidáme cibuli, lehce osmahneme a přidáme rajčata a česnek. Zvýšíme teplotu a smažíme, dokud se nám nevytvoří směs z těchto ingrediencí.
V hrnku si rozmícháme mouku s mlékem, kterou nalijeme do pánve na směs spolu se zbylým mlékem. Vaříme, dokud se nám mouka nerozvaří a takto vytvořenou směs si dáme stranou.
Vypocené lilky omyjeme a dáme vařit do hrnce do poloměkka. Potom vydlabeme dužinu tak, aby nám zbyly jen lodičky ze slupky.
Dužinu zbavíme přebytečné vody, rozmačkáme a smícháme s připravenou směsí. Vše chvíli povaříme na mírném plameni. Dáme stranou, přidáme vejce, jamón, sůl, koření a nakrájenou petrželku a touto směsí naplníme lodičky z lilků. Navrch položíme rozdrobenou sušenku a zakapeme olejem. Dáme do trouby a necháme zapéct do zlatova.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Energie: 2 469 kcal. / 10 333 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, mléko
  • Bílkoviny: 40,77 g
  • Sacharidy: 84,86 g
  • Tuky: 215,65 g
  • Cholesterol: 145,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Plněné lilky / Berenjenas rellenas

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 4 čerstvé lilky
  • 1 velká lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • 2.5 dl mléka
  • 50 g sušenek
  • 400 g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • Špetka pepře
  • Špetka skořice a muškátového oříšku
  • Sůl
  • Petržel

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.