Vyberte si
parametry receptu

Plněné pomeranče/Naranjas rellenas/

Cataluña | Ovocné

V horní části pomeranče uděláme otvor tak, abychom mohli extrahovat dužinu bez porušení slupky. Z dřeně uděláme v mixéru šťávu. Slupky si dáme stranou.
Následně si v nádobě připravíme krém ze žloutků a cukru. Dobře promícháme a přidáme mléko. Dáme do hrnce a na plamen. Za stálého míchání přivedeme k varu ( utvoří se smetanový, hustý
krém) a dáme pryč z plamene. Necháme chvíli vychladnout a přidáme rozmixovanou šťávu z dužiny , tmavý rum a karmín. Dobře promícháme a dáme do mrazáku zchladit.
Bílky si vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny a naplníme jimi zdobící sáček.
Bezprostředně před konzumací si slupky , které nám zbyly nahřejeme v troubě, naplníme je zmrazeným krémem a ozdobíme našlehanými bílky. Na pár sekund dáme do trouby, aby tato pomerančová fontánka zrůžověla.
Pomeranče servírujeme obklopené zmrzlinou.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 60 minut
  • Energie: 758 kcal. / 3 171 kJ
  • Pozor obsahuje: mléko, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 12,63 g
  • Sacharidy: 127,43 g
  • Tuky: 12,30 g
  • Cholesterol: 290,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Plněné pomeranče / Naranjas rellenas

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 dl Rum Barquero tmavý 37,5%, 1L Detail
  • 200 g pomeranče
  • 250 ml mléka
  • 100 g práškového cukru
  • 100 g krystal cukru
  • Pár kapek karmínu
  • 2 vejce
  • 150 g vanilkové zmrzliny

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.