Vyberte si
parametry receptu

Polévka z mořského ďasa/Sopa de rape/

Cataluña | Polévky

V hrnci si osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, 1 stroužek česneku a oloupaná a na menší kousky nakrájená rajčata. Přidáme očištěného a na menší kusy nakrájeného mořského ďasa a vodu. Osolíme a opepříme a necháme vařit cca 1 hod.
Po uvaření rybu nadrobíme na kousky a dáme si je stranou.
V hmoždíři si roztlučeme mandle, další stroužek česneku a šafrán s trochou oleje a vývaru a přidáme do hrnce s vývarem. Nakonec přidáme opečený chléb a maso z ryby, dobře zamícháme a podáváme.

  • Doba přípravy: 60 minut
  • Energie: 632 kcal. / 2 645 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 20,36 g
  • Sacharidy: 23,89 g
  • Tuky: 49,80 g
  • Cholesterol: 0 mg
Hodnocení receptu
Polévka z mořského ďasa / Sopa de rape

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 30 g Mandle loupané, pražené, solené, 5 kg Detail
  • 1 g Pravý šafrán - blistr Detail
  • 200 g zadní části ďasa
  • 0.5 hlavy z mořského ďasa
  • 1 l vody
  • 80 g rajčat
  • 50 g cibule
  • 50 g bílého chleba
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř bílý

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.