Vyberte si
parametry receptu

Dušené boby/Habas estofadas/

Extremadura | Tapasy

Boby uvaříme v osolené vodě do měkka.
V hliněném hrnci osmahneme do zlatova na vepřovém sádle cibuli nakrájenou na kolečka. Přidáme papriku nakrájenou na proužky, oloupaná rajčata nakrájená na kousky a uvařené boby. Osolíme a podusíme.
Poté přidáme slaninu nakrájenou na kostky a na drobno nasekanou petrželovou nať. Přilijeme 2 dcl vína a 2 dcl vody. Vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. 10 minut před koncem přidáme chorizo nakrájené na kousky a mletou pálivou papriku.
Podáváme teplé.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 1 516 kcal. / 6 342 kJ
  • Bílkoviny: 65,82 g
  • Sacharidy: 165,16 g
  • Tuky: 64,09 g
  • Cholesterol: 57,70 mg
  • Druh tapasu: teplé
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Dušené boby / Habas estofadas

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 30 g Pálivá paprika mletá 125g Detail
  • 0.5 kg bobů fava
  • 50 g libové slaniny
  • 1 zralá rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 2 velké lžíce vepřového sádla
  • 1 středně velká cibule
  • Petrželová nať
  • Sůl
  • Voda
  • 170 g klobáska chorizo

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.