Vyberte si
parametry receptu

Jehně cochifrito/Cochifrito/

Extremadura | Masité (jehněčí)

Jehně vykostíme, naporcujeme. Maso uvaříme, poté rozehřejeme na pánvi olej a zprudka osmažíme. Dalších 5 minut smažíme na mírném ohni. Pánev s olejem odložíme k pozdější potřebě.
Do hrnce nalijeme trochu vody, kterou hodně osolíme. Vložíme jehněčí maso a povaříme do polo měkka. Poté maso vyjmeme a osušíme. Olej na pánvi rozehřejeme a maso na něm opět zprudka osmahneme. Osolíme, přidáme mletou papriku, hřebíček a balzamický ocet. Jakmile maso dostane správnou zlatavou barvu, vyjmeme z pánve a vložíme opět do hrnce s trochou vody a dovaříme do měkka.
Cibuli, stroužky česneku, piniové oříšky a petrželovou nať nasekáme na drobno. Přisypeme do hrnce s jehněčím masem. Přilijeme citronovou šťávu a zahustíme moukou.
Podáváme v hliněné míse.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 120 minut
  • Energie: 1 029 kcal. / 4 308 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, oříšky
  • Bílkoviny: 36,39 g
  • Sacharidy: 31,23 g
  • Tuky: 86,57 g
  • Cholesterol: 0 mg
  • Druh masa: jehněčí
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Jehně chochifrito / Cochifrito

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 dl Balsamický vinný ocet Reserva 0,25L Detail
  • 0.5 dl Přírodní citronová šťáva 0,5L Detail
  • 30 g Sladká paprika mletá 125g Detail
  • 500 g jehněčího masa (plec)
  • 2 velké lžíce polohrubé mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Petrželová nať
  • Sůl
  • Špetka hřebíčku
  • 50 g piniových oříšků

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.