Vyberte si
parametry receptu

Paella z Kastilie/Paella Castellana/

Castilla y León | Paelly

Kuře omyjeme a naporcujeme na menší kousky. Na pánev dáme olej, kde orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme kuře, nakrájený jamón a chorizo. Po chvíli přidáme ¼ L vody a necháme vařit, dokud kuře nezměkne.
Na paella pánev dáme zbytek oleje, na kterém osmahneme oloupaný a nakrájený česnek, přidáme rýži, krevety, omyté slávky, rajčatové pyré, hrášek a papriku nakrájenou na proužky. Necháme povařit cca 5 minut. A přidáme orestované kuře spolu s jamónem a chorizem a 1 L vody nebo vývaru, osolíme a okořeníme šafránem. Vaříme dalších 20-25 minut. Občas promícháme. Jakmile je paella hotová, pokapeme citrónovou šťávou, ozdobíme čtvrtkami citrónu a servírujeme.

  • Žánr: Posilující
  • Doba přípravy: 60 minut
  • Energie: 2 419 kcal. / 10 122 kJ
  • Pozor obsahuje: mořské plody
  • Bílkoviny: 69,57 g
  • Sacharidy: 188,90 g
  • Tuky: 144,80 g
  • Cholesterol: 111,65 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Paella z Kastilie / Paella Castellana

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 dl Tomate Frito 400g Tetra Pack Detail
  • 0.5 dl Přírodní citronová šťáva 0,5L Detail
  • 0.25 g Pravý šafrán - blistr Detail
  • 400 g rýže
  • 0.25 kg kuřete
  • 75 g malých krevet
  • 100 g slávek
  • 2 červené, nakládané papriky
  • 50 g zeleného hrášku
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 citrón
  • Sůl
  • Voda
  • Petržel
  • 1 chorizo klobáska

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.