Vyberte si
parametry receptu

Šnečci/Caracoles/

Aragón | Tapasy

Šnečky dáme do hrnce do studené vody, přidáme bobkový list, 1 pálivou papričku a 2 prolisované stroužky česneku. Přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
Vodu vyměníme za studenou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu.
V hliněném hrnci na olivovém oleji osmahneme do zlatova cibuli a 1 stroužek česneku, poté přidáme chorizo a slaninu na kousky, přisypeme mouku, papriku mletou, rajčata, promícháme a necháme prosmažit. Na pánev nyní přidáme uvařené šnečky a trochu vývaru, dále 1 pálivou papričku a petrželovou nať nasekanou na drobno. Vaříme dalších 15 minut.
Výborně chutná jako studený tapas s čerstvým pečivem.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 135 minut
  • Energie: 1 208 kcal. / 5 057 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 49,97 g
  • Sacharidy: 18,30 g
  • Tuky: 104,77 g
  • Cholesterol: 63,00 mg
  • Druh tapasu: studené
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Šnečci / Caracoles

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 ks Pálivé papričky 300g Detail
  • 15 g Sladká paprika mletá 125g Detail
  • 0.5 kg čerstvých šnečků
  • 100 g slaniny
  • 125 g na drobno nasekaných rajčat
  • 1 velká lžíce hladké mouky
  • 1 stroužky česneku
  • 1 menší cibule nasekaná na drobno
  • Petrželová nať
  • 1 bobkový list
  • Sůl
  • 85 g klobásy chorizo

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.