Vyberte si
parametry receptu

Vepřové kotlety na sherry a karamelu/Chuletas de cerdo al jerez con caramelo líquido/

Cantabria | Masité (vepřové)

Na pánvi rozpálíme máslo s trochou oleje a osmažíme kotlety. Dáme do hrnce. Připravíme si tekutý karamel se 3 lžičkami cukru a 2 lžičkami vody a dáme na plamen. Jakmile začne hmota karamelizovat, dáme pryč z plamene a přidáme 4 malé lžičky vody a znovu dáme na oheň. Přidáme sherry víno, promícháme a provaříme. Nalijeme na kotlety, které jsme si odložili do hrnce a vše ještě provaříme 5 minut. Mezitím scedíme ananas a lehce ho osmažíme na másle. Kotlety podáváme překryté kousky ananasu a přelité karamelovou omáčkou.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 736 kcal. / 3 079 kJ
  • Pozor obsahuje: mléko
  • Bílkoviny: 29,95 g
  • Sacharidy: 26,80 g
  • Tuky: 50,43 g
  • Cholesterol: 172,50 mg
  • Druh masa: vepřové
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Vepřové kotlety na sherry a karamelu / Chuletas de cerdo al jerez con caramelo líquido

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 400 g vepřové kotlety
  • 50 g másla
  • 1 dl suchého scherry vína
  • 30 g pískového cukru
  • 3 malé lžičky cukru
  • Sůl
  • Voda
  • 100 g ananasu

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.