Vyberte si
parametry receptu

Zapečený květák s bešamelem/Flan de coliflor/

Cantabria | Zeleninové

Květák rozdělíme na růžičky a dáme je vařit do osolené vody. Po uvaření scedíme. Půlku necháme tak a druhou půlku růžiček rozmačkáme vidličkou na pyré. V misce si rozmícháme vejce, osolíme, přidáme mléko a rozmačkaný květák. Dobře promícháme a dáme do menších dortových formiček, které předtím dobře vymažeme máslem. Dáme zapéct do trouby na 30 minut při střední teplotě.
Připravíme si bešamel- na máslo s olejem dáme mouku a přiléváme po troškách mléko. Vaříme 3 minuty, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Po zapečení květáku vyklopíme z formiček , dokola dozdobíme zbylými růžičkami, přelijeme bešamelem, gratinujeme 5 minut a ihned podáváme.

  • Žánr: Afrodiziakální
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 587 kcal. / 2 458 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, mléko, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 28,00 g
  • Sacharidy: 45,50 g
  • Tuky: 35,10 g
  • Cholesterol: 466,50 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Zapečený květák s bešamelem / Flan de coliflor

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 kg květáku
  • 3 vejce
  • 1 dl mléka
  • 1 cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel
  • 30 g másla
  • 2 velké lžíce kukuřičné mouky
  • 0.5 l mléka
  • Sůl
  • Muškátový oříšek

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.