Vyberte si
parametry receptu

Dušené kuličky z tresky/Guiso de albóndigas de bacalao/

Murcia | Rybí

Tresku dáme vařit v hrnci cca 20 minut. Poté vyjmeme, osušíme a rozdrobíme na kousky, vybereme kosti. Vodu v hrnci necháme na pozdější použití.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm oloupané a na kousky nakrájené rajče a cibuli. Poté přidáme mouku a mletou papriku, promícháme a vše přelijeme do hrnce s vodou, ve které jsme vařili tresku. Přidáme hrášek, brambory oloupané a nakrájené na kousky a artyčoky, ze kterých jsme vykrájeli jen srdíčka. Vše povaříme.
Kuličky připravíme ze směsi rozdrobeného tresčího masa, stroužků česneku utřených se solí, vajec a strouhanky. Dle potřeby přidáme trochu vody. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kuličky na něm do zlatova osmahneme. Poté je vyjmeme, osušíme a přidáme do hrnce. Povaříme 15 minut.

  • Žánr: Posilující
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 1 027 kcal. / 4 298 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 73,02 g
  • Sacharidy: 167,81 g
  • Tuky: 28,88 g
  • Cholesterol: 270,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Dušené kuličky z tresky / Guiso de albóndigas de bacalao

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 15 g Sladká paprika mletá 125g Detail
  • 0.5 kg tresky
  • 1 cibule
  • 100 g loupaného hrachu
  • 100 g strouhanky
  • 1 vejce
  • 0.125 kg vyzrálých rajčat
  • Petrželová nať
  • 1 malá lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 0.25 kg brambor
  • 0.5 kg čerstvých artyčoků

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.