Vyberte si
parametry receptu

Fazolové lusky z Granady/Habas verdes a la Granadina/

Andalucía | Zeleninové

Fazolové lusky zbavíme semínek a dáme je vařit do osolené vody.
Mezitím na pánvi osmahneme do zlatova na jemno nasekanou cibulku, poté přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče.
Jakmile začnou fazolové lusky vřít, scedíme je, necháme okapat a dáme je do hliněného hrnce. Přidáme směs z pánve a pořádně promícháme.
Zalijeme vodou tak, aby byly fazolové lusky ponořené, přidáme bobkový list, nasekanou petrželovou nať, mátu a artyčoky.
Hrnec zakryjeme a necháme povřít. V hmoždíři rozmačkáme šafrán, kmín, pepř a mírně opečenou a ve vodě namočenou strouhanku. Necháme vařit dalších 10 minut.
Těsně před koncem varu přidáme vejce, důkladně promícháme a necháme chvíli povřít.
Podáváme z tohoto hrnce.

  • Žánr: Fitness
  • Doba přípravy: 60 minut
  • Energie: 786 kcal. / 3 289 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 23,82 g
  • Sacharidy: 95,45 g
  • Tuky: 48,49 g
  • Cholesterol: 290,00 mg
Hodnocení receptu
Fazolové lusky z granady / Habas verdes a la granadina

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 6 ks Artyčoky – čtvrtky 390 g Detail
  • 0.125 g Pravý šafrán - blistr Detail
  • 1 kg čerstvých fazolových lusků
  • 1 stroužek česneku
  • 2 velká rajčata
  • 20 g strouhanky
  • 2 cibule
  • 0.5 bobkového listu
  • Špetka máty peprné
  • Čerstvá petrželová nať
  • 2 kmíny
  • 1 zrno celého pepře
  • 2 vejce
  • Sůl
  • Voda

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.