Vyberte si
parametry receptu

Zelený chřest po andalusku/Espárragos trigueros a la andaluza/

Andalucía | Zeleninové

Chřest uvaříme v osolené vodě.
Na pánvi rozehřejeme část oleje a opečeme do zlatova stroužky česneku a krajíc chleba nakrájený na kostky. V hmoždíři poté společně se šafránem rozdrtíme, přidáme kmín a olej použitý ke smažení, dle potřeby trochu vroucí vody, aby se vše dobře rozpustilo.
Na pánvi dále opečeme na zbytku oleje mouku a přidáme trochu vody, bílého vína a směs z hmoždíře. Osolíme a opepříme a necháme pár minut povřít.
Jakmile je chřest uvařen, necháme ho okapat. Podáváme přelitý omáčkou, kterou jsme si připravili.

  • Žánr: Fitness
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 585 kcal. / 2 446 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 7,83 g
  • Sacharidy: 38,64 g
  • Tuky: 40,81 g
  • Cholesterol: 0 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Zelený chřest po andalusku / Espárragos trigueros a la andaluza

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.25 g Pravý šafrán - blistr Detail
  • 300 g čerstvého chřestu
  • 1 malý krajíc chleba
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • Pepř bílý mletý
  • Špetka kmínu
  • Sůl
  • Voda

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.