Vyberte si
parametry receptu

Fíky ve sladkém nálevu/Higos en almíbar/

Andalucía | Ovocné

Na přípravu tohoto receptu potřebujeme fíky, které nejsou úplně přezrálé.
Kovovou špejlí je propícháme ze všech stran, ponoříme do studené vody a necháme je 48 hodin odstát, přičemž vodu dvakrát denně měníme.
Po uplynutí této doby je dáme do hrnce se studenou vodou a přidáme kousky citronové kůry. Necháme 15 minut povřít, scedíme a dáme opět do hrnce se studenou vodou. Necháme odstát 24 hodin.
Po uplynutí této doby je scedíme a opatrně vymačkáme všechnu vodu tak, aby se fíky nepoškodily.
Na plotně rozpustíme v hrnci s 1 litrem vody cukr, necháme zchladnout. Poté přidáme fíky, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut. Po uplynutí této doby přelijeme do kamenné nádoby a necháme opět vychladnout a odstát 24 hodin. Na druhý den v hrnci opět přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut.
Opět přelijeme do kamenné nádoby, necháme vychladnout a odstát 24 hodin. Na druhý den přidáme šťávu z citronu, v hrnci přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme tak dlouho, až fíky získají světle zelenou barvu.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 2 880 minut
  • Energie: 1 277 kcal. / 5 344 kJ
  • Bílkoviny: 3,57 g
  • Sacharidy: 326,98 g
  • Tuky: 0 g
  • Cholesterol: 0 mg
Hodnocení receptu
Fíky ve sladkém nálevu / Higos en almíbar

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 kg čerstvých fíků
  • 0.6 kg cukru
  • 1 citrón
  • 0.5 l vody

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.