Vyberte si
parametry receptu

Hovězí ledvinky na sherry/Riňones al jerez a la madrileňa/

Madrid | Masité (hovězí)

Ledvinky omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme také na kousky. Na pánev dáme sádlo, na které přidáme cibuli a osmahneme. Přidáme dále ledvinky a na silném plameni smažíme 2 minuty. Poté vše scedíme. Na čistou pánev dáme olej a osmažíme celý stroužek česneku. Dáme stranou. Přidáme žampiony a vaříme, dokud se nevypaří voda. Dáme stranou a osolíme. Na stejnou pánev dáme mouku a lehce ji osmahneme. Přidáme sherry víno a chvíli provaříme. Také přidáme hovězí vývar, máslo a promícháme. Do talíře dáme ledvinky, které zalijeme připravenou omáčkou, přidáme hrášek a žampiony. Podáváme s opečeným toustem.

  • Žánr: Posilující
  • Energie: 477 kcal. / 1 997 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 18,19 g
  • Sacharidy: 18,65 g
  • Tuky: 30,61 g
  • Cholesterol: 434,26 mg
  • Druh masa: hovězí
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Hovězí ledvinky na sherry / Riňones al jerez a la madrileňa

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 200 g hovězích ledvinek
  • 1 velká lžíce vepřového sádla
  • 1 velká lžíce hovězího vývaru
  • 20 g vařeného hrášku
  • 1 velká lžíce polohrubé mouky
  • 20 g žampionů
  • 1 oříšek másla
  • 1 dl suchého sherry vína
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.