Vyberte si
parametry receptu

Letní polévka/Sopas de relojes/

Islas Baleares | Polévky

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemné půlměsíčky. Oloupeme rajče a stroužek česneku- nakrájíme nadrobno. Očistíme papriky od semínek a roztrháme je na kousky. Petržel omyjeme a nasekáme nadrobno. Brambory omyjeme a nakrájíme na ½ cm kolečka a necháme odstát ve vodě.
Na pánvi si rozehřejeme olej, česnek rozmáčkneme bez loupání a lehce osmahneme tak, aby nezhořkl a dáme z pánve stranou. Vložíme cibuli, osmahneme a přidáme rajče s česnekem. Scedíme brambory a vložíme do pánve, osmahneme a přidáme papriky. Jakmile zrůžoví, podlijeme vodou a přidáme sůl a mletou papriku. Pozvolna vaříme tak, aby se nám brambory nerozvařily. Přidáme petrželku a polévku dobře promícháme. Uvařenou zeleninu si dáme stranou do větší mísy tak, aby v hrnci zbyl jen vývar, do kterého naskládáme plátky chleba tak, aby chléb vsákl veškerý vývar. A lehce povaříme na mírném ohni. Získáme tak chléb nasáklý vývarem, ale ne rozvařený, na který dáme uvařenou zeleninu i s brambory, které jsme si dali stranou. Zakápneme olivovým olejem a přidáme lžičku scezených kaparů.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Energie: 2 779 kcal. / 11 630 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 27,37 g
  • Sacharidy: 203,31 g
  • Tuky: 204,56 g
  • Cholesterol: 0 mg
Hodnocení receptu
Letní polévka / Sopas de relojes

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 15 g Kapary ve vinném octě 100g Detail
  • 30 g Sladká paprika mletá 125g Detail
  • 400 g bílého chleba do polévky
  • 2 bílé cibule
  • 1 velké, zralé rajče
  • 6 zelených paprik
  • 3 stroužky česneku
  • 6 středních brambor
  • Voda
  • Petržel
  • Sůl

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.