Vyberte si
parametry receptu

Makaróny se sýrovým bešamelem/Macarrones con besamel y queso/

Islas Baleares | Bezmasé

Makaróny uvaříme v osolené vodě „ al dente“.
Mezitím si nakrájíme nadrobno cibuli, kterou osmahneme v pánvi na másle. V hrnku si rozmícháme mléko s moukou, nalijeme na pánev i se zbylým mlékem. Dobře promícháme a vaříme na mírném ohni, dokud se mouka nerozvaří. Před dokončením osolíme a okořeníme.
Uvařené a scezené makaróny dáme do zapékací misky a přelijeme bešamelem. Dobře promícháme. Posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky másla. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 20 minut. Servírujeme přímo v misce.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 35 minut
  • Energie: 1 211 kcal. / 5 068 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, mléko
  • Bílkoviny: 37,44 g
  • Sacharidy: 175,14 g
  • Tuky: 39,31 g
  • Cholesterol: 63,30 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Makaróny se sýrovým bešamelem / Macarrones con besamel y queso

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 400 g makarónů
  • 100 g kravského, tvrdého sýru Mahón
  • 1 velká cibule
  • 4 dl mléka
  • 2 malé lžičky hladké mouky
  • 1 velká lžíce hladké mouky
  • 1 velká lžíce vepřového sádla
  • Špetka muškátového oříšku a mleté skořice
  • Sůl
  • Pepř

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.