Vyberte si
parametry receptu

Omáčka s tresčími kuličkami/Albóndigas de bacalao/

Aragón | Omáčky

Čerstvou tresku vložíme do osolené vody a vaříme do hotova. Poté maso rozdrobíme, osušíme a slanou vodu z hrnce i maso odložíme na pozdější použití.
Dáme vařit brambory i se slupkou. Poté je oloupeme a rozmačkáme s tresčím masem. Přidáme prolisovaný česnek, na drobno nasekanou petrželovou nať, strouhanku, mléko, vejce a sůl. Vše důkladně promícháme a z hmoty vytváříme kuličky, které obalujeme v polohrubé mouce.
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kuličky na něm zprudka osmahneme, poté je vyjmeme.
Na stejnou pánev přidáme 1 velkou lžíci hladké mouky, přilijeme vodu, která nám zbyla z odsolování tresky, promícháme, a tím vytvoříme základ omáčky, do které přisypeme kuličky. Necháme povařit 10-12 minut. Osolíme dle potřeby.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 85 minut
  • Energie: 2 509 kcal. / 10 499 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, mléko, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 60,27 g
  • Sacharidy: 81,91 g
  • Tuky: 209,64 g
  • Cholesterol: 415,00 mg
Hodnocení receptu
Omáčka s tresčími kuličkami / Albóndigas de bacalao

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.5 kg tresky
  • 150 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1 dl mléka
  • Petrželová nať
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • 50 g mouky polohrubé
  • 1 velká lžíce mouky hladké
  • Sůl

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.