Vyberte si
parametry receptu

Plněné kalamáry/Calamares de potera rellenos/

Islas Baleares | Rybí

Očištěné a umyté kalamáry si naporcujeme. Oddělíme hlavu, chapadla a přísavky tak, aby nám zůstalo jen tělo, které lehce osmahneme na pánvi s olejem. Přebytečný tuk odsajeme.
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme nakrájená chapadla, hlavu a přísavky a lehce osmahneme. Po osmažení přidáme nakrájené bylinky, piniové oříšky, strouhanku, koření, sůl, vejce a najemno nakrájené, vepřové maso a dobře promícháme. Touto směsí naplníme tělo kalamárů a lehce zašijeme, aby nám náplň nevytekla. Dáme na pánev na olej, osmahneme, lehce podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni do měkka. Jako přílohu podáváme hranolky.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 30 minut
  • Energie: 2 722 kcal. / 11 392 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, oříšky, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 76,07 g
  • Sacharidy: 30,02 g
  • Tuky: 250,49 g
  • Cholesterol: 355,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Plněné kalamáry / Calamares de potera rellenos

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 30 g Sladká paprika mletá 125g Detail
  • 4 větší kalamáry
  • 200 g libového, vepřového masa
  • 2 vejce
  • 1 větší cibule
  • 50 g strouhanky
  • 5 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Čerstvá majoránka a petržel
  • 70 g piniových oříšků

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.