Vyberte si
parametry receptu

Typická valencijská paella/Paella valenciana/

Valencia | Paelly

Na pánvi rozehřejeme olivový olej na vysokou teplotu a přidáme kousky vykostěného kuřete a králíka. Smažíme do zlatova. Dále přidáváme rajčata (oloupaná a nakrájená na kostičky), která jsme předtím uvařili do měkka. Vše řádně dosmažíme na mírném ohni a poté přidáme vodu a rozmarýn. Jakmile začne voda vřít, nasypeme rýži, osolíme a přidáme šafrán, zatímco rozmarýn vyjmeme. Mícháme zásadně dřevěnou vařečkou.
Postupně ubíráme na intenzitě plamene a rýži se snažíme nahrnout ke kraji pánve, aby se nepřipalovala. Těsně před koncem vaření přidáme zavařené fazole a bílé fazole, které jsme předtím zvlášť uvařili do měkka.
Pokud máme možnost, můžeme přidat pár šneků „ Vaqueta“, kteří této paelle přidají speciální chuť.
Necháme chvíli odstát a servírujeme teplou.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 40 minut
  • Energie: 1 097 kcal. / 4 591 kJ
  • Bílkoviny: 56,75 g
  • Sacharidy: 126,78 g
  • Tuky: 26,45 g
  • Cholesterol: 195,00 mg
Hodnocení receptu
Typická valencijská paella / Paella valenciana

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 0.25 g Pravý šafrán - blistr Detail
  • 250 g kuřete
  • 250 g králíka
  • 1 zralé rajče
  • 62.5 g bílých fazolí
  • 0.87 l vody
  • Snítka rozmarýnu
  • Sůl
  • 125 g zavařených červených fazolí
  • 250 g rýže na paellu
  • Pánev na paellu

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

michael.martin | 07.15.2015 13:01

Paela

To je paela bezdomovců?

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.