Vyberte si
parametry receptu

Vařené artyčoky s jamónem/Alcachofas de calahorra en su propia salsa/

La Rioja | Tapasy

Z artyčoků oloupeme vrchní list. Rozpůlíme je na půl a dáme je na chvíli do studené vodní lázně s pár kapkami citrónové šťávy a moukou rozmíchanou ve vodě. Po chvíli je dáme vařit do hrnce s vodou, olejem a solí. Necháme vařit,dokud nejsou uvařené „ al dente“.  Vodu z vaření si také necháme. Na pánvi s olejem osmahneme dozlatova nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nakrájený jamón na kostičky, přidáme trochu mouky a vše osmahneme.  Přidáme vodu z vaření artyčoků, dobře promícháme a necháme chvíli provařit. Uvařené artyčoky přelijeme touto směsí.

  • Žánr: Afrodiziakální
  • Doba přípravy: 45 minut
  • Energie: 484 kcal. / 2 026 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 27,08 g
  • Sacharidy: 124,80 g
  • Tuky: 20,32 g
  • Cholesterol: 0 mg
  • Druh tapasu: teplé
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Vařené artyčoky s jamónem / Alcachofas de calahorra en su propia salsa

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 cl Přírodní citronová šťáva 0,5L Detail
  • 6 artyčoků
  • 1 velká lžíce polohrubé mouky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • Sůl

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.