Vyberte si
parametry receptu

Vepřová panenka z Jerezu/Solomillo de cerdo al Jerez/

Andalucía | Tapasy

Maso očistíme a zbavíme tučných částí a šlach, tyto odřezky odložíme. Jinak panenku necháme vcelku a tento kus masa prošpikujeme pomocí jehlice kousky jamónu.
Svážeme nití a bohatě potřeme sádlem. Odřezky poklademe na pekáč a na ně položíme připravené maso, osolíme a pokapeme likérem.
Pečeme v troubě přibližně půl hodiny.
Očistíme cibule, odstraníme pouze první vrstvu slupky, položíme je okolo svíčkové a vše polijeme sádlem ze dna pekáče. Necháme v troubě dopéct, občas poléváme vypečenou šťávou, dle potřeby podléváme vodou.
Před podáváním odstraníme nit a nakrájíme na plátky. Jednotlivé kousky ozdobíme cibulí.
Kombinovat lze se smaženými bramborami nebo čerstvým salátem.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 35 minut
  • Energie: 595 kcal. / 2 491 kJ
  • Bílkoviny: 36,15 g
  • Sacharidy: 35,66 g
  • Tuky: 38,34 g
  • Cholesterol: 143,90 mg
  • Druh tapasu: teplé
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Vepřová panenka z Jerezu / Solomillo de cerdo al Jerez

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 40 g CHLAZENÉ - Jamon Serrano krájené 80g Detail
  • 400 g vepřové panenky v celku
  • 2 velké lžíce vepřového sádla
  • 6 cibulí
  • 1 dl vývaru (může být Masox)
  • Sůl
  • Pepř černý mletý

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.