Vyberte si
parametry receptu

Vepřové nožičky v mandlové omáčce/Manos de cerdo en salsa de almendras/

Navarra | Masité (vepřové)

Do hrnce vložíme celou zeleninu a vepřové nožičky, zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme asi 50 minut.
Poté nožičky vyjmeme, rozkrojíme na půl, obalíme v mouce a našlehaném vejci. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm nožičky osmahneme. Vyjmeme z pánve a odložíme je na pozdější použití.
Vařenou zeleninu nakrájíme na drobno a společně s petrželovou natí osmahneme na pánvi s olejem, poté přidáme mandle, které jsme předtím v hmoždíři rozdrtili, a asi 2 dcl vývaru, ve kterém jsme vařili zeleninu a nožičky. Vše dáme rozmixovat do mixéru. Touto směsi polijeme nožičky a můžeme servírovat.

  • Žánr: Posilující
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 2 128 kcal. / 8 905 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, oříšky, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 85,37 g
  • Sacharidy: 70,05 g
  • Tuky: 167,08 g
  • Cholesterol: 290,00 mg
  • Druh masa: vepřové
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Vepřové nožicky v mandlové omáčce / Manos de cerdo en salsa de almendras

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 30 ks Mandle loupané, pražené, solené, 5 kg Detail
  • 4 vepřové nožičky
  • Bobkový list
  • 1 cibule
  • Svazek pažitky
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • Svazek petrželové nati nasekané na drobno
  • 4 velké lžíce polohrubé mouky
  • 2 vejce

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.