Vyberte si
parametry receptu

Vepřové nožičky v omáčce/Manitas de cerdo a la vizcaína/

País Vasco (Baskicko) | Masité (vepřové)

Příprava omáčky – do hrnce dáme olej, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené rajče na kousky. Zakryjeme pokličkou a dusíme. Sušené papriky uvaříme ve vodě a po uvaření vydlabeme vnitřek, který si dáme stranou. Ve vodě, v které jsme uvařili papriky, namočíme trochu chleba a spolu s trochou vody z vaření a vnitřkem z paprik dáme do mixéru rozmichovat na jemnou omáčku.
Vepřové nožičky dobře omyjeme, podélně překrojíme, dáme do hrnce s vodou a vaříme spolu se zeleninou cca 2 hodiny. Jakmile změknou, vyjmeme a dáme spolu s omáčkou do hrnce, kde ještě vše provaříme. A podáváme.

  • Žánr: Posilující
  • Doba přípravy: 180 minut
  • Energie: 1 577 kcal. / 6 600 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 86,45 g
  • Sacharidy: 45,86 g
  • Tuky: 119,05 g
  • Cholesterol: 0 mg
  • Druh masa: vepřové
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Vepřové nožičky v omáčce / Manitas de cerdo a la vizcaína

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 800 g vepřové nožičky
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • Sůl
  • Na omáčku:
  • 2 cibule
  • 4 sušené papriky
  • 1 rajče
  • Trochu bílého chleba

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.