Vyberte si
parametry receptu

Sváteční květák/Coliflor de navidad/

Galicia | Zeleninové

Květák uvaříme a rozdělíme na růžičky, které obalíme v mouce a vejci. Usmažíme dozlatova na oleji. Připravíme si omáčku z 1 dcl oleje a nakrájené cibulky, které podusíme. Přidáme nakrájené mandle, česnek, muškátový oříšek a velkou lžíci mouky. Vše promícháme a necháme, aby zrůžovělo. A přidáme víno a vodu. Touto směsí přelijeme usmažený květák, který jsme si dali na čistou pánev a vše ještě necháme provařit, aby zhoustla omáčka. A podáváme.

  • Žánr: Labužnická
  • Doba přípravy: 35 minut
  • Energie: 1 188 kcal. / 4 970 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, oříšky, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 18,83 g
  • Sacharidy: 30,15 g
  • Tuky: 103,13 g
  • Cholesterol: 290,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Sváteční květák / Coliflor de navidad

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 12 ks Mandle loupané, pražené, solené, 5 kg Detail
  • 0.5 květáku
  • 30 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 dl vody
  • 0.5 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Muškátový oříšek
  • Sůl
  • Pepř
  • Voda

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.