Vyberte si
parametry receptu

Květák a la montijana/Coliflor a la montijana/

Extremadura | Bezmasé

Květák omyjeme a vložíme do větší mísy. Připravíme si směs soli a balsamického octa, tímto polijeme květák ze všech stran a necháme ho několik hodin odležet.
Květák uvaříme ve velkém hrnci v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Poté opatrně rozlámeme na středně velké kousky, obalíme v mouce a vejci a zprudka osmažíme na olivovém oleji.
Podáváme teplé s vařenými bramborami.

  • Žánr: Fitness
  • Doba přípravy: 50 minut
  • Energie: 944 kcal. / 3 951 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek, vaječný bílek
  • Bílkoviny: 30,74 g
  • Sacharidy: 139,58 g
  • Tuky: 29,55 g
  • Cholesterol: 290,00 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Květák a la montijana / Coliflor a la montijana

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 2 cl Extra panenský olivový olej 0,5L, sklo Detail
  • 1 velký květák
  • 500 g brambor
  • 2 vejce
  • 20 dkg polohrubé mouky
  • 1 malá lžíce soli

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.