Vyberte si
parametry receptu

Mořský ďas na mořský způsob/Rape a la marinera/

Valencia | Rybí

Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém důkladně osmahneme nadrobno nasekanou cibulku, mrkev, stroužky česneku, bobkový list a rajčata.
Poté přidáme rybí hlavy, papriku, pepř a mouku, společně prohřejeme, až se vše hezky probarví, přilijeme víno. Vše přemístíme do hrnce, dolijeme přiměřeným množstvím osolené vody a vaříme asi 45 minut. Poté vyjmeme rybí hlavy, přecedíme a pořádně omáčku promícháme.
Do hliněné nádoby nalijeme na dno trochu omáčky, poklademe kousky ryby (3 kousky na osobu), přelijeme omáčkou, pokapeme olivovým olejem extra panenským a posypeme petrželovou natí. Vložíme na 15 minut do trouby na maximum stupňů a ihned podáváme teplé.

  • Žánr: Romantická
  • Doba přípravy: 90 minut
  • Energie: 2 421 kcal. / 10 132 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 140,56 g
  • Sacharidy: 49,16 g
  • Tuky: 174,49 g
  • Cholesterol: 0 mg
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Mořský ďas na mořský způsob / Rape a la marinera

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 1 dl Extra panenský olivový olej 0,25L, sklo Detail
  • 0.5 dl Přírodní citronová šťáva 0,5L Detail
  • 1 g Sladká paprika mletá 125g Detail
  • 1800 g ocasu mořského ďasu - 6 kousků
  • 3 hlavy z mořské ďasa (nebo štiky, tresky, ...)
  • 1 cibule
  • 4 zralá rajčata
  • 5 palic česneku
  • 1 mrkev
  • 2 bobkové listy
  • Pepř bílý mletý
  • Nasekaná petrželová nať
  • 2 lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • 2 dl bílého vína

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.