Vyberte si
parametry receptu

Vepřová játra na sherry/Hígado de cerdo en salsa verde/

Galicia | Tapasy

Vepřová játra nakrájíme na větší kousky, cca 2 cm. Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme ji na sádle. Jakmile je měkká, přidáme játra a také osmahneme. Osolíme, zakapeme sherry vínem a necháme povařit 10 minut. V hmoždíři si rozdrtíme nakrájenou petrželku s chlebovou střídou, až se nám vytvoří pasta, kterou přidáme k játrům a necháme vše provařit dalších 5 minut. Podáváme s rýží bramborami nebo opečeným toustem.

  • Žánr: Posilující
  • Doba přípravy: 25 minut
  • Energie: 538 kcal. / 2 253 kJ
  • Pozor obsahuje: lepek
  • Bílkoviny: 28,20 g
  • Sacharidy: 30,44 g
  • Tuky: 26,75 g
  • Cholesterol: 445,25 mg
  • Druh tapasu: teplé
K receptu doporučujeme nápoj >
Hodnocení receptu
Vepřová játra na sherry / Hígado de cerdo en salsa verde

Suroviny pro přípravu

počet osob, pro které vaříte
  • 250 g vepřových jater
  • 2 cibule
  • 50 g vepřového sádla
  • 1 dl suchého sherry vína
  • 1 chlebová střída
  • Sůl
  • Pepř

Fotogalerie receptu

Diskuzní fórum

Žádné komentáře

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé.